Levyarvio: Sons Of Apolloa on ilo kuunnella – Mestaritason muusikoiden soitto on sekä tiukkaa että luovaa

Sons Of Apollo
MMXX
Inside Out

Sons Of Apollo on todellinen superbändi. Sen jäseniin lukeutuvat Dream Theaterin Mike Portnoy ja Derek Sherinian, David Lee Rothin parhaista levyistä tuttu Billy Sheehan, Guns ’N’ Rosesin superkitaristi Ron “Bumblefoot” Thal ja Yngwie Malmsteenin ja Axel Rudi Pellin kanssa laulanut Jeff Scott Soto.

Sons Of Apolloa on ilo kuunnella. Soitto on raskasta, tiukkaa, vaihtelevaa ja luovaa. Jokainen jäsenistä on instrumenttinsa ehdotonta huippua. Lisäksi bändi soittaa monimutkaisimmatkin osiot Panteraan verrattavan saumattomasti yhteen. Luulisi Sons Of Apollon soittaneen paljon kauemmin yhdessä kuin vasta vuodesta 2017. Oikeastaan vain Soton hard rock -vokalisointi särähtää korvaan modernin metallisessa soundissa.

Vaikka sovitukset ovat progemetallia, löytyy niiden alta perinteisiä rock -biisejä, joka osaltaan perustelee Soton valintaa laulajaksi. Virtuoosimaiseen soittoon verrattuna levyn sävellykset ovat kuitenkin vähän geneerisiä. Tuntuu, että biisien verse chorus verse -rakenteet rajoittavat bändin potentiaalia. Sons Of Apollo on parhaimmillaan muuttaessaan vaivattomasti lennossa tempoja, tahtilajeja ja tunnelmia. Bumblefoot osoittaa jälleen olevansa yksi tämän hetken parhaista kitaristeista.