Levyarvio: Sopivasti koukutusta, tarpeeksi rappaamista – YouTuben avulla maineeseen ponnistanut Laura Cox ei omi kaikkea huomiota

Laura Cox
Burning Bright
Ear

Kitaristi Laura Coxia voi hyvällä syyllä kutsua modernin ajan rocktähdeksi. Kun taiteilija alkoi vuonna 2008 latailla sooloesityksiään YouTubeen, hän sai nopeasti itselleen ihailijoita. Tähän mennessä muusikon edesottamuksia on katseltu videopalvelussa lähes 50 miljoonaa kertaa.

Cox keräsi ympärilleen yhtyeen, joka ymmärsi hänen raskaan rockin ambitioitaan. Pari vuotta sitten julkaistu esikoisalbumi Hard Blues Shot myi pelkästään bändin kotimaassa Ranskassa yli 10 000 kopiota, mikä takasi tien maineeseen.

Esikoisen seuraaja Burning Bright patikoi tuttuun tapaan Joan Jettin sekä Danko Jonesin askelmerkeissä, mutta muistaa myös juuri- ja southern rock -vaikutteet. Sähköinen olemus on vanhan koulun tapaan melodinen. Kertosäekoukutuksen sekä rappaamisen suhde kehittyy kohtuullisen tasapainoiseksi.

Vaikka kitaran varressa heiluva Laura Cox anastaa pääosan sielukkaine lauluosuuksineen, kyseessä ei ole pelkästään hänen näytöksensä. Kokoonpanon maanläheinen sointi takaa sen, että jalat pysyvät tukevasti maassa. Sinisten sävelien rouheutta olisi voinut muhia sopassa enemmänkin.