Levyarvio: Suomipunkin pikkuveli kohtaa arkirealismin – Miettiin ja bändin jätkät ei turhaan söpöstele

Miettiin
...ja bändin jätkät
Svart

Ensitreffit kouvolalaisen Miettiin-yhtyeen kanssa sujuivat taannoin hyvin. Energisten nuorten miesten livekeikka osui ja upposi. Toinen albumi on osittainen katsaus aiempiin, jo pienlevyiltä tuttuihin kappaleisiin.

Melodista punkrokkia tekevä Miettiin voisi olla monen suomi-punkbändin pikkuveli. Levy henkii myös vahvasti 90-lukulaista fiilistä ja on samalla melko ajaton. Ramopunk taipuilee näpsäkästi aina grungen ja post-punkin kautta suoraviivaisempaan rockiin ja hardcorepunkkiin. Pojat ja Hüsker Dü käyvät käsi kädessä tällä räimeen tiellä. Mainio soitanto poikamaisen lakonisen laulusaundin kera toimivat yhdessä kuin suolisto ja aivot.

Biisit ovat erillisiä, henkilökohtaisia kertomuksia. Sanoituksissa ei söpöstellä liikoja, vaan vedetään nokka kohti ajoittain julmaakin arkirealismia. Ahdistuksille ja koko ihmiskunnalle annetaan nauraen pataan. Uudella twistillä soitetut biisit säilyttävät sopivan kotikutoisuuden ja tarttuvat mieleen jopa pelottavan hyvin. Minkäänlaista pyörää tässä ei todellakaan keksitä uudelleen, mutta musassa on tarpeeksi kekseliäisyyttä ja elementtejä, joilla kelpaa tarpoa eteenpäin nykyisen suomipunkin ryteikössä.