Levyarvio: Syvään hengittävää indie folkia alan ammattilaisilta – Bonny Light Horseman saavutti ajattomuuden tilan

Bonny Light Horseman
Bonny Light Horseman
37d03d

Bonny Light Horseman on tuore amerikkalainen supertrio, jossa soittavat The National -yhteyksistäänkin tuttu Josh Kaufman, The Shinsissä vaikuttanut Eric D. Johnson sekä näytelmäkirjailija ja lauluja-lauluntekijä Anaïs Mitchell.

Yhtye ei käynnistä uraansa omilla sävellyksillä. Sen sijaan se nappaa käsittelyynsä muun muassa vanhoja englantilaisia ja irlantilaisia perinnelauluja ja päivittää ne raukeaksi indie folkiksi. Ote on viipyilevä ja syvään hengittävä muttei häiritsevällä tavalla uninen. Akustiseen ilmaisuun on saatu ujutettua hyvin dynamiikkaa.

Lisäksi persoonallisen miellyttävästi soivat lauluosuudet on miksattu kunnolla pintaan ja yleisilmeessä on sopivasti tilaa ja avaruutta. Trio välttääkin hienosti itsetarkoituksellisen sisäänpäinkääntyneisyyden ja liian kuivaksi poltetun juurevuuden karikot.

Kappaleista rakentuu tietynlainen menneen ja nykypäivän kantama ajattomuuden tila. Hyvänä esimerkkinä toimii yksinkertaiseen pianoteemaan upeasti istutettu balladi The Roving.

Esikoisalbumi on lämmin ja vahvatunnelmainen kokonaisuus. Nyt jäädään odottelemaan, pystyykö kolmikko yhtä vakuuttavaan suoritukseen omien kappaleiden kanssa.

Jos olet mieltynyt vaikkapa Bon Iveriin tai Fleet Foxesiin, tämä uutuus kannattaa tarkistaa.