Levyarvio: Takki auki ja leuka pystyssä – Wivesin lo-fi-suristelu kuulostaa New Yorkilta

Wives
So Removed
City Slang

Tjaa, tässähän on kyse tyystin eri bändistä kuin siitä Wivesistä, joka julkaisi 2004 erinomaisen metelirock-levyn Erect The Youth Problemin. Tämä newyorkilaiskvartetti voisi periaatteessa olla samaa jatkumoa, mutta seestyneessä muodossa, laiskiaispistoksen saaneena ja vaihtoehtorock-autotalliin sijoitettuna.

Dandy Warholsin lo-fi-suristeluun ja 16-osien jankkaamiseen yhdistyy siellä täällä Beckin slacker-löysäilyä tai Iggy Popin jännitteisyyttä, ja isot mutta lakoniset kertosäkeet kruunaavat tahallisen puolihuolimattoman ilmaisun. Periaatteessa Wivesillä ei ole soinnissaan mitään omaa, mutta se kyllä kuulostaa New Yorkilta ja sen musiikkiperimältä varsin selkeästi. Tämä nonchalantti itseriittoisuus kuuluu asenteessa: takki auki ja leuka pystyssä vedetään vaikka heppoisemminkin eväin.

Wivesin debyytti on ihan vetävää rämpyttelyä, mutta lakoniseen vetelöintiin kyllä alkaa pidemmän päälle kaivata astetta ryhdikkäämpää otetta. Krapulaisen raukeassa hassuttelutilassa operoivaa Interpolia kaipaavalle So Removed on aivan kelpoa alternativesurrausta.