Levyarvio: Tasalaatuista copypaste-heviä – Russell Allenin ja Anette Olzonin duettolevy on laadukasta bulkkia

Allen/Olzon
Worlds Apart
Frontiers

Italialainen Frontiers on tuonut metallikentälle viime vuosina useita duettolevyjä, esimerkiksi Helloween-solisti Michael Kisken ja Amanda Sommervillen yhteisalbumin sekä neljä Allen/Lande-albumia Symphony X -solisti Russell Allenin ja norjalaisen Jørn Landen kanssa.

Näiden eräänlaisessä jatko-osassa Landen on korvannut Anette Olzon, ja levyn tuotannosta vastaa ruotsalainen monitoimimies Magnus Karlsson. Hän on säveltänyt ja soittanut laulajatähdilleen tasalaatuista, muutaman huippuhetken, esimerkiksi Allenin avausraidan Never Die sekä What If I Live -dueton, sisältävää copypaste-heviä, jossa persoonallisuus ja synergia on korvattu vakioasetuksilla ja etälaulusessioilla. Bulkkiahan tämä on, mutta erittäin laadukasta sellaista.

Jos pystyy katsomaan levyn standardoidun tuotantomallin taakse, Worlds Apart on parhaimmillaan erinomainen tuote. Instrumentaatio on etenkin kitaroiden ja sinfonisuuden osilta huipputaitavaa ja hienosti toteutettua, levyn sointi on rikas, raskas ja massiivinen, ja solistit tekevät parhaansa. Russell Allen lienee eräs melodisen hevin tunnistettavimpia ja taitavimpia tulkitsijoita, eikä Olzon kuulostanut Nightwishissä näin inspiroituneelta.