Levyarvio: Teuraseläimen veri tuoksuu jo – DJ Muggs otti uudelle levylleen astetta mystisemmän alter egon

DJ Muggs The Black Goat
Dies Occidendum
Sacred Bones

Makaaberin mestari ja pimeyden paroni, Cypress Hillin dj ja tuottaja sekä Soul Assassins -kollektiivista tuttu DJ Muggs julkaisee konseptialbumin, joka on soundtrack mitä ilmeisemmin horror-elokuvalle, jota ei tosin vielä ole olemassakaan.

Liekkejä rätisevä kauhutalo on rakennettu sumun peittämän maiseman uumeniin, jonka soilla vaeltaa esoteerinen fauna. Pimeälle puolelle mennään pää edellä, myyttinen musiikkimiljöö on samanaikaisesti karmivan pelottava ja vastustamattoman puoleensavetävä. Käsinkosketeltavan painostava tunnelma jahtaa kuulijaa läpi koko albumin. Ääniarkkitehdin arvoituksellinen tuotos on kuin salainen rituaali, jossa sekoitellaan psykedeelista rockia, folkia, eksentrisiä elokuvadialogisamplejä ja modernia träppiä. Musta vuohi -alter egonsa takaa operoiva hiphopin David Lynch kanavoi okkultismissaan Led Zeppelinin ja Black Sabbathin kaltaisia rocklegendoja.

DJ Muggs on genressään voittamaton. Hänen luomansa kammottavan uhkaava ja mystinen tunnelma on niin vakuuttava, että viikatemiehen läsnäolon ja teuraseläimistä tihkuvan veren voi miltei haistaa.