Levyarvio: Tirkistelyä, pophelmiä ja perässähiihtelyä – Jori Sjöroosin sooloalbumin tarina on kiinnostavampi kuin sen biisit

Jori Sjöroos
Personal Album Demo
11 Ones

Jori Sjöroos, useamman genren kotimainen taitaja, on viime vuosina ottanut musiikissaan etäisyyttä kaikkeen, josta hän on tullut yleisölle tutuksi. Viimevuotinen Sjöroots oli moderni ja taiteellinen, painostava kokoelma lauluja, joilla ei juurikaan ollut tekemistä popmusiikin kanssa.

Edellisessä Soundin numerossa uutisoitiin Personal Album Demon ilmestyvän toukokuussa, mutta levy lasahtikin suoratoistopalveluihin jo maaliskuun alussa. Oletin, että levy jatkaisi hurjan kokeilun linjaa, mutta levy onkin yllättävän pop-henkinen. Haastava, mutta popimpi kuin Sjöroots.

Levy tuntuu tirkistelyltä. Avioeroaan käsittelevä Jori Sjöroos -hahmo levyllä purkaa pettymystä itseensä, rakkauden loppumista ja pyrkii pääsemään takaisin jaloilleen. Tuttu tarina siis.

On hiukan sääli, että levyn tarina on tavallaan kiinnostavampi kuin monet levyn biiseistä. Albumille on päätynyt eittämättömiä pophelmiä kuten Idlya, mutta sitten on myös monta nykypopin perässähiihtämiseltä tuntuvaa biisiä.

On vähän harmi, että Sjöroos keskittyy albumilla enemmän tarinansa kertomiseen ja tuotantoon kuin biiseihinsä. Puutteistaan huolimatta Personal Album Demo on pysäyttävä, kiehtova kokonaisuus.