Levyarvio: Torche rouhii hyvällä sykkeellä, mutta tajunta ei räjähdä

Torche
Admission
Relapse

Miamilaisen stonermylly Torchen edellislevy Restarter otettiin avosylin ja kehujen saattelemana vastaan niin kriitikoiden kuin kuuntelijoiden keskuudessa neljä vuotta sitten. Yhtyeen kokoonpano ja tyylillinen suunta ovat sittemmin kokeneet muutoksia ja nyt käsissä on bändin viides pitkäsoitto Admission.

Levy on tiivis paketti paikoin junnaavaa sludgea sekä välillä hyvällä groovella ja sykkeellä etenevää suoraviivaista stoner-riffittelyä. Palettia on jonkun verran laajennettu ja mukaan on tullut aiempiin tuotoksiin verrattuna pehmeämpiä elementtejä. Rouhean ja rupisen sludgeilun ytimessä pysytään kuitenkin niin vahvasti, ettei tässä nyt mitään popin portteja kolkutella. Kokonaisuudesta tulee paikoin mielikuva pelkistetystä ja vähemmän kaoottisesta Gojirasta, mihin vaikuttaa osaltaan laulaja-kitaristi Steve Brooksin laulutyyli ja efektoitu soundi. Paikoitellen levy tuo mieleen myös Mastodon-basisti Troy Sandersin Gone Is Gone -yhtyeen.

Admission on parhaimmillaan oikein mainiota ja sopivassa suhteessa liejuista mutta melodisen koukuttavaa jyräystä. Tajunnanräjäyttävä vau-efekti kuitenkin jää puuttumaan, vaikka kelpo ja kuuntelua kestävä levy onkin.