Levyarvio: Tuottajaduon levyllä suomiräpin kärkinimet ja nousevat ug-tulokkaat – Äänet Käskee on sataprosenttista hoppipäämatskua

Äänet Käskee
Soppa
3rd Rail

Äänet Käskee on pääkaupunkiseudulta ponnistava tuottajaduo, joka on sainatttu hiljattain 3rd Railille. Kaksikko Antti Tammimaa ja Lasse ”Jaarli” Rytkönen sekoittelee resepteissään soul-, funk- ja blues-soundeja menneisyydestä matkallaan kohti loistavaa tulevaisuutta. Parivaljakon klassisia sampleja ja hurmaavia biittejä maustaa lisäksi läjä muusikkoja Roland TR-808 -rumpukoneineen, skrätseineen ja talkboxeineen. Kokonaisuus on verraton ja viihdyttävä aikamatka suomihiphopin kulta-aikaan 2000-luvun alkuun, aikaan kun Posse-lehti vielä oli skenen valtamedia.

Lusikkansa sopassa on kaikkiaan 18 eri artistilla, joista monet ovat labelin omia poikia. Rosterissa on niin suomirapin kärkinimiä, kuten Notkea Rotta, Laineen Kasperi ja Silkinpehmee kuin pinnan alla kuplivia artisteja, kuten Ventovieras, Scure ja Mactopias sekä aliarvostettuja ug-nimiä, kuten Eemeli ja Oiva Vedätys. Riimit kautta linjan ovat kekseliäitä ja kiinnostavia, tuotannon läpi kuultaa rentous ja hyvä meininki ja jokainen räppäri on päässyt toteuttamaan itseään tyrmääville taustoille ilman kompromisseja. Tämä keitos on 100-prosenttista hoppipäämatskua.