Arvio: Hyvän mielen musiikkia ja nostalgisia hoppitarinoita – Äänet Käskee -tuottajaduon Mikään ei tuu muuttuu -albumin nimi on enteellinen

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Äänet Käskee
Mikään ei tuu muuttuu
3rd Rail

Kaksikko Antti Tammimaa ja Lasse ”Jaarli” Rytkönen ovat Äänet Käskee -tuottajaduo, jonka toinen albumi seurailee pitkälti edeltäjänsä jalanjälkiä.

Rosteriin on jälleen saatu tiukka räppäriedustus kotimaan joka kolkasta, ja kuten parivaljakon aiemmissakin projekteissa, kukin artisti on päässyt toteuttamaan itseään ilman kompromisseja. Soul-, funk- ja blues-soundeja, klassisia sampleja ja meneviä biittejä feattaa todella vahva kokoelma suomi-hiphopin eturivin artisteja (Are, DJ Massimo, Ex Tuuttis, Gasellit, Haamu, Joniveli, Jontti, Juhani, Juno, Mon-Sala, Ritarikunta, Sere ja muut).

Läpi levyn kuuluu rentous, hauskuus ja hyvä meininki, riimit ovat nokkelia ja humoristisia, kappaleiden teko kuuluu olleen ennen kaikkea kivaa. Mikään ei tuu muuttuu on nimensä veroinen: hyvän mielen musiikkia ja nostalgisia hoppitarinoita.

Jälleen siis vahva tuottajalevy Äänet käskee -duolta, joka tekee tunnistettavaa kulta-ajan soundeihin nojaavaa tuotantoa. Se ei välttämättä ole kovin innovatiivista tai uraauurtavaa, mutta yhtä kaikki erittäin miellyttävää kuunnella ja oikein tervetullutta vaihtelua träpin hallitsemaan nykypäivän rap-skeneen. Biisit vaan lienevät monille jo tuttuja, sillä suurin osa kappaleista on julkaistu jo aiemmin. Mukaan mahtuu vain muutama albumilla ensiesityksensä saava kappale.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa