Levyarvio: Turvotettua ja väsynyttä hauskanpitoa – Hollywood Vampiresin alkuperäismateriaalin taso ei riitä

Arvio julkaistu Soundissa 7/2019.
Kirjoittanut: Lassi Linnola.

Arvio

Hollywood Vampires
Rise
Ear

Alice Cooperin, Joe Perryn ja Johnny Deppin bändi Hollywood Vampires on tehnyt vähemmän hartaasti odotetun paluun. Tällä kertaa lainavedot näyttelevät sivuosaa, ja suurin jalansija annetaan alkuperäismateriaalille. Paperilla päätös saattoi olla hyvä, vaan ei käytännössä.

Kummallisilla välisoitoilla turvotettu Rise on täynnä tavallaan toimivaa, mutta kovin väsynyttä rokkiräimettä, jonka sosiaalipoliittinen kritiikki jää selfie-kepeille ja Donald Trumpin älykkyysosamäärälle irvailemisen tasolle. Poppoon omien sävellysten joukosta löytyy vain muutama kohokohta (The Boogieman Surprise ja Mr. Spider), jotka nekin toimisivat huomattavasti paremmin osana Alice Cooperin soolotuotantoa. Tällä kertaa ei iloa saa edes nimekkäiden vierailijoiden bongaamisesta – poikkeuksena Jeff Beckin huomaamattomaksi jäävä vierailu Welcome To Bushwackers -rallilla.

Hollywood Vampiresin olemassaolon tärkein funktio lienee nimekkäiden jäsenten keskinäinen hauskanpito. Tämä ei kuitenkaan kuulijalle välity juuri lainkaan. Paras olisikin, jos Cooper ja kumppanit keskittyisivät vain oman uransa edistämiseen – tai Deppin tapauksessa sen korjaamiseen.

Lisää luettavaa