HOLLYWOOD VAMPIRES: Hollywood Vampires

Pikkukiva coverlevy, jolla ei ole uutta lisättävää vanhaan rock’n’roll-legendaan.
Arvio julkaistu Soundissa 9/2015.
Kirjoittanut: Ari Väntänen.

Arvio

HOLLYWOOD VAMPIRES
Hollywood Vampires
Universal

Hollywood Vampires oli 1970-luvun alussa LA:ssa kupitellut starakerho, jossa dokasivat muun muassa Harry Nilsson, Keith Moon ja John Lennon. Hurjista juomingeista selvinnyt Alice Cooper ja rocktähteydestä unelmoiva Johnny Depp ovat tehneet myyttiselle ryyppyremmille tribuuttialbumin, jolla klassikkorockin kerma Joe Walshista Marilyn Mansoniin ja Paul McCartneysta Slashiin esittää edesmenneiden tähtien ikivihreitä. Albumin tuotot (onko sellaisia enää?) menevät päihdeongelmaisten muusikoiden auttamiseen.

Hollywood Vampires on toteutukseltaan loistavasti toimiva ja riemukas hard rock -levy. Sisällöltään se on turha tekele, jonka pariin tuskin tulee palattua. Vaan eihän sitä tiedä, vaikka joku jossakin tarvitsisi heviversion My Generationista, Break On Throughsta tai Whole Lotta Lovesta.

Vetävä uusi biisi My Dead Drunk Friends vihjaa, että erinomaisesti laulava Cooper ja tuottajaguru Bob Ezrin olisivat voineet työstää vampyyrikerhon tarinoista kiehtovan, näytelmällisen teema-albumin. Sen sijaan käteen jää pikkukiva coverlevy, jolla ei ole uutta lisättävää vanhaan rock’n’roll-legendaan.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa