Levyarvio: Vereslihaista raakuutta sokerikuorrutteella – Horizon Ignited todistaa suomimetallin tulevaisuuden olevan hyvissä kantimissa

Horizon Ignited
Towards The Dying Lands
Nuclear Blast

Ilmeisesti itselleenkin hieman yllättäen Nuclear Blastilta levytyssopimuksen saanut kouvolalaiskuusikko Horizon Ignited kuuluu suomalaisen melodisen death metalin kuumimpiin nouseviin nimiin. Yhtyeen juuri sopivasti omaperäinen musisointi edustaa melodeath-tyylin modernimpaa tarjontaa, sillä 2017 perustettu bändi luottaa aavistuksen metalcoremaisiin, kitarariffivetoisiin säkkäreihin ja isosti soiviin, tarttuviin kertosäkeisiin. Resepti toimii huomattavan komeasti.

Niin paljon kuin paketti nojaakin melodisuuteen, kahden kitaran riffitulituksen kuljettamassa ja tunnelmallisten syntikoiden kaunistamassa bändisoinnissa on voimaa ja ryhtiä kuin kouvolalaisessa betonilähiössä. Myös I Am The Nightissa ääntelevä Okko Solanterä pitää särkymiseen saakka emotionaalisesti vahvalla ja ihailtavan sävykkäällä ulosannillaan huolen, ettei esillepanosta puutu sen enempää vereslihaista raakuutta, uskottavuutta kuin kertosäkeissä satunnaisempiakin hevin kuluttajia houkuttelevaa sokerikuorrutustakaan.

Vaikka suomihevin isoimmat nimet alkavat enimmäkseen olla jo iäkkäämpiä bändejä, Horizon Ignitedin Towards The Dying Lands on väkevää todistusta, että Suomi pysyy metallin maailmankartalla vielä pitkään.