Levyarvio: View’n kakkoslevy on samaan aikaan muotovalio ja muotopuoli – Albumin selviytymistarinassa viitteitä toistosta

View
I Saw The Same Dream Every Night
Rokka

Porilaisräppäri View’n eli Juuso Ruohosen toinen albumi on hankala tapaus. Levy on samaan aikaan muotovalio ja muotopuoli. Jo ensialbumi oli esteettisesti linjakas kokonaisuus ja uutuuslevy jatkaa samalla linjalla.

Se ei kuitenkaan onnistu vakuuttamaan konseptillaan. View kehystää albumin selviytymiskertomukseksi levyn aloittavalla introraidalla. Kertomus ei kuitenkaan välity kuuntelukokemuksessa erityisen vahvasti. Siinä missä View’n englanninkieliset räpit ovat eittämättä päteviä tyylin puolesta, ei mukaansatempaava tarinankerronta kuulu hänen vahvuuksiinsa.

Levyn linjakas tuotanto vie kokonaisuutta kuitenkin hiukan plussan puolelle. Ruohonen ja levyn tuotannosta vastannut Joonas Laaksoharju jatkavat vuoden 2015 Avalon -ep:n ja vuoden 2017 Leave A Comment -debyyttialbumin hiottua linjaa. Uudella levyllä popsävyjä kuitenkin on aiempaa enemmän.

View’n kakkosalbumi on tyylillisesti vahva kokonaisuus, joka kärsii kuitenkin siitä, että mitään erityistä hän ei kykene levyllään sanomaan, vaan levy tuntuu jo aiemmin kuultujen selvitymistarinoiden toistolta.