Levyarvio: Vuoden raikkain suomipunklevy – Lapsuus iskeytyy sydämeen moukarin lailla

Arvio julkaistu Soundissa 7/2020.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Lapsuus
Kaikki menee mustaksi
Stupido

Loppuunmyydyn kasettijulkaisunsa myötä hurjaan nousukierteeseen tempautunut mikkeliläinen Lapsuus räjäyttää skenen pölyt puhtaaksi viime talvena äänitetyllä debyyttialbumillaan. Lauri Elorannan tuottama Kaikki menee mustaksi on toistaiseksi vuoden ja vuosikymmenen raikkain suomipunklevy.

Bändin komppi puskee eteenpäin kuin höyryjuna, melodiset kitaran juoksutukset ja riffittelyt kuljettavat biisejä nopeasti ja ketterästi. Miltei jokainen Kamilan hoilaama säe iskeytyy sydämeen moukarin lailla. Puhelinseksin Nooran fiittaus vielä vahvistaa Autolla mereen -kappaletta. On helppo ennustaa, että näiden biisien tahdissa tullaan vielä hyppimään ja pomppimaan raivokkaasti kautta koko Suomen niemen.

Ja millaisia sanoituksia Lapsuus-yhtyeen mukana hoilataan? Maailmanlopun kynnyksellä romanttinen suomipunk on edennyt romantisoimaan kuolemaa ja itsetuhoa. Nimikappaleen teema on sinä ja minä vs. maailma. Elämisen mielettömyyteen vastataan romanttisella itsemurhalla (C’mon baby yeah) tai hukkumalla yhdessä käsi kädessä (Laiva). Rikkinäisen sydämen tuoksun kertoja tekee vielä jotain itselleen. Sylvietta ehti jo tappaa itsensä, koska kukaan ei soittanut. Mutta me tässä vain kuolemme, ei rakkaus.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa