Levyarvio: Yhtenäisyyttä ja rakkautta koko rahalla – Cochemea on inkkarifunkia parhaimmillaan

Cochemea
All My Relations
Daptone

Daptonen uusin artistikiinnitys on oikeastaan jo vanha tuttu, Cochemea Gastelum kun on keikkaillut jo melkein pari vuosikymmentä muun muassa Dap-Kingsien riveissä. Nyt herra astuu taustajoukoista parrasvaloihin toisella (ensimmäinen, sangen funky The Electric Sound Of Johnny Arrow ilmestyi 2010) soolollaan, joka on hyvällä maulla toteutettu hypnoottinen sekamelska kaikkea rituaalimusiikista afrolattaritunnelmiin ja kasarifonifiilistelyihin satunnaisilla shanti-hyminöillä maustettuna.

Mutta se on ennen kaikkea hyvin henkilökohtainen albumi, Cochemean juurien julistus, joka sukeltaa hänen apassi intiaaniperimäänsä sekä yaqui- ja mescalero-heimojen pyhiin perinteisiin. All My Relations on hengellinen tutkimusmatka mystisten groovejen, heimorumpujen pärinän ja jazzrytmien säestyksellä, jolla Cochemean polyrytminen herkkyys pääsee täysiin oikeuksiinsa.

Sharon Jonesin viimeisen kiertueen aikana kasattu, pitkälti kollektiivisen improvisaation sekä jamisessioiden avulla syntynyt albumi on instruperkussioparatiisi, yhtenäisyyden ja rakkauden manifesti – se on inkkarifunkia parhaimmillaan.