Levyllinen vanhoja indietemppuja – Broken Social Scenen paluu on väkinäistä sätkimistä

Broken Social Scene
Hug Of Thunder
Arts & Crafts

Tervetuloa takaisin Broken Social Scene! Ja kaikki muut kymmenen vuoden takaiset indiebändit!

Broken Social Scenen lisäksi esimerkiksi Grizzly Bear, Dirty Projectors, Arcade Fire, Phoenix ja Fleet Foxes kuuluvat niiden bändien joukkoon, jotka olivat jokaisen indiestä kiinnostuneen kuulokkeissa kymmenen vuotta sitten.

Ja nyt näiden yhtyeiden julkaisuaikataulu on synkronoitu pitkän tauon jälkeen. BSS:n edellinen, epätasainen mutta kosolti hienoja hetkiä sisältänyt Forgiveness Rock Record ilmestyi seitsemän vuotta sitten. Eli voi perustellusti puhua paluusta.

Hug Of Thunder kuulostaa nimenomaan muistutukselta siitä, että kitarat ovat yhä olemassa. Bändi ei ole seitsemän vuoden aikana turhaan uudistunut – kitarat ja rummut sätkivät säröllä, ja kuin varmuuden vuoksi torvet tuuttaavat mittarit punaisella vielä siihen päälle.

Parhaimmillaan kanadalaiskollektiivi tavoittaa sen yhteisöllisen riemun, joka on tehnyt sen vanhemmasta materiaalista indiemusiikin kaanonia. Mutta siinä missä jokaisella BSS:n aiemmalla levyllä on ollut oma sävynsä, Hug Of Thunder on väkinäisen kuuloinen toisinto vanhoista tempuista.