BROKEN SOCIAL SCENE: Forgiveness Rock Record

BROKEN SOCIAL SCENE
Forgiveness Rock Record
City Slang

Kanadan indiemuusikoiden emoaluksena tunnettu Broken Social Scene on ehtinyt neljänteen albumiinsa. Luku kertoo vain vähän koko kuviosta, sillä tämän eläväisen bändikommuunin jäsenten eri yhtyeiden diskografioilla täyttäisi yhden Soundin levyarviosivut kevyesti.

Ehkä juuri tuon takia Broken Social Scenestä on vaikea saada otetta. Yhtye ei selkeästi personoidu tiettyyn vahvaan keulakuvaan (vaikka toki Kevin Drew ja Brendan Canning ovat aina pysyneet puikoissa) ja musiikkityylikin rönsyilee moneen suuntaan niin katalogin mitassa kuin albumeidenkin sisällä. Ryhmän kuvaavin piirre onkin monipuolisuus ja seikkailunhalu. Kaikkia julkaisuja yhdistää myös erittäin rikas ja yksityiskohdilla ahdettu äänimaailma.

Tortoisesta tutun John McEntiren tuottama Forgiveness Rock Record näyttäytyy selkeimpänä yhtyeen albumeista. Levylle on ripoteltu monia selväpiirteisiä, kompakteja ja tarttuvia poplauluja, joskin loppua kohti haahuileva psykedelia saa paikoin yliotteen. Etenkin World Sick, Chase Scene ja Art House Director ovat valloittavan pirteitä, detaljirikkaita pophelmiä, ja sijoittuvat kaikki albumin vahvemmalle alkupuoliskolle.

Valitettavasti kokonaisuutta rasittaa sen ylipitkä kesto ja muutamat fokuksen kadottavat raidat. Forgiveness Rock Record on kiehtovan rikas ja kuuntelua kestävä popteos, josta olisi kuitenkin helpolla editoinnilla saanut selkeästi paremman.