LIAM LYNCH: Fake Songs

LIAM LYNCH
Fake Songs
S-Curve

Liam Lynch on yhdysvaltalainen koomikko-muusikko, joka on päättänyt rakentaa pitkäsoittonsa ihailemiensa artistien ja tyylien imitoinnin varaan. Toki levylle on mahtunut myös kappaleita, jotka eivät johda suorinta polkua alkulähteelle ja joilla Lynch yrittää vain todistella omaa monipuolisuuttaan muusikkona, mutta homman nimi on kutakuinkin selvä, kun biisilistasta löytyy niin Fake Björk Song, Fake David Bowie Song, Fake Pixies Song, Fake Depeche Mode Song kuin Fake Talking Heads Song. Lisäksi Lynch on onnistunut haalimaan vierailijaksi Ringo Starrin, jonka kanssa esitetty Coz You Do on kaikkine Beatles-kliseineen vieläpä varsin riemastuttava biisi.

Lynch ei onneksi ole tehnyt hommaa helpoimman kautta, vaan on oikeasti nähnyt vaivaa feikkilauluja vääntäessään; esimerkiksi Fake David Bowie Songin alkusäkeet "I dreamt of a wizard, with a hot guitar/The loveliest magic man, now he's a star/I've got stereophonic 3D laser love…" yhdistettynä ilmiömäiseen tulkintaan ja akustiseen kitarariffiin osoittavat, että miekkonen on Bowiensa opiskellut. Näyttelijä Jack Blackin kanssa esitetty Rock And Roll Whore parodioi mehukkaasti puolestaan 70-80-lukujen stadionrockmaneereita, mutta Spinal Tapiin tutustuneet voivat tuskin tätä kovin innovatiivisena pitää.

Fake Songs on nokkelaa kertakäyttökamaa, joka ilman kuvaa jaksaa naurattaa juuri sen yhden kerran. Todelliset kykynsä Liam Lynch paljastaakin vasta levyn kylkiäiseksi liitetyssä Fake Movies -dvd:ssä. Miehen animaatiot ja sketsit ovat parhaimmillaan todella oivaltavia ja päinvastoin kuin useimmat jenkkiläiset virkaveljensä, Lynch ei sorru ylettömään pissa-ja kakkahuumorin viljelyyn. Lynchin komiikka saa sen sijaan potkunsa elämän absurdeista pikkuseikoista, kuten kuolemaa odottelevista kärpäsistä ja räppiä suoltavista roboteista.