LIGHTHOUSE PROJECT: Atonement

LIGHTHOUSE PROJECT
Atonement
KHY Suomen Musiikki

Lighthouse Projectin pyssystä lähtee raju satsi metallista hardcorea. Bändi todistelee kolmannella kokopitkällään hardcore-tietotaitoa myös laajemmalla skaalalla esitellen useampia vain harrastajille suoralta kädeltä tunnistettavissa olevia alagenrejä. Kaikille metallipäille Atonementia ei sen sijaan kannata suositella, siitä pitävät huolen levyn soundit ja laulaja Toni Salmisen rääkyminen. Niin ikään Disco Ensemblen valitsema linja tuntuu kaukaiselta ajatukselta, vaikka levy-yhtiön tuki saa pahimmat kielet kuiskimaan yhtyeen kaupallistumisesta.

Jos Lighthouse Projectista kuitenkin puhutaan crossover-yritelmänä, ei se missään nimessä jää väliinputoamiseksi. Yhtyeen uteliaisuudesta huolimatta Atonement pysyy hyvin kasassa ottaen vinyylijulkaisun selkeän muodon. Albumilla jaksetaan meuhkata alle 28 minuuttia, mikä on sopiva mitta suuruudenhulluimmallekin hard­core-pohjaiselle eepokselle.

Atonementin kappalerakenteet pitävät mielenkiintoa yllä ja tyylien kirjo mahtuu mukavasti samoihin kansiin. Mutta kun bändin hieman väkinäistä groovea rupeaa vertaamaan siihen, kuinka Lust For Lie -biisi lähtee kaasu pohjassa liikkeelle, käy selväksi missä Lighthouse Projectin juuret lepäävät.