M. HEAVENLY: File Under: Music

M. HEAVENLY
File Under: Music
New Spirit

Nimimerkki M. Heavenly kumppaneineen on selvästi tiennyt, mitä on ollut tekemässä, sillä kokonaisuutena File Under: Music on mukiinmenevä. Soundillisesti ja tyylillisesti johdonmukainen syntikka-pop-linja pitää, vaikka saatteen esittelemä "melankolis-romanttinen downtempo" onkin ollut väärä lähtökohta rakentaa albumin mittaista musiikkipakettia.

Tässä yhteydessä downtempo on valitettavasti tarkoittanut masentavaa tasapaksuutta. Sävelmistä ei oikein tartu mitään mieleen useammankaan kuuntelun jälkeen, ja tunnelmaa korostaa herra Heavenlyn alakuloinen laulu, josta nyansseja, tunteita tai koskettavuutta on turha etsiä. Kunnianhimoisesti orkesteri on nimennyt esikuvikseen Massive Attackin, Portisheadin ja Radioheadin, mutta kyllähän näidenkin yhtyeiden parhaimmissa lauluissa on selkeät melodiat, joiden takia ne ansaitsevat paikkansa musiikin historiassa.

Jos positiivisia puolia hakemalla haetaan, niin Killerin Siirin kehräävä laulu Up All Nightissa saa kylmiä väreitä selkäpiihin, ja Tomorrow-kappaleen marimba on ihan kiva yllätys.

Kun M. Heavenlyn laittaa soimaan aamuyöllä jatkoilla baarien sulkeutumisen jälkeen, niin pian joku seurueesta huomauttaa, että voisiko laittaa jotain musiikkia. File Under: Music nimittäin soljuu huomaamattomasti ohi.