MACHINE MEN: Elegies

MACHINE MEN
Elegies
Century Media

Eivät sitä turhat bändit nappaa Soundin Kuukauden demo -kunniamainintaa. Machine Men näytti teroitusvaiheessa olevat kyntensä jo runsas kolme vuotta sitten, ja sen jälkeen yhtyeelle alkoi tapahtua.

Machine Meniä on verrattu Iron Maideniin ja laulaja Antonya Bruce Dickinsoniin jopa kyllästymiseen asti. Asiaa ei voi vieläkään sivuuttaa olankohautuksella, mutta selvästi vaikutteet ovat alkaneet sulautua toisiinsa ja päästäneet myös yhtyeen oman ilmeen kohoamaan paremmin pintaan. Machine Men pitää kiinni hevijuuristaan, mutta samalla yhtye tavoittelee jotakin suurempaa. Nyt yhtye on saanut kiinni suuresta soundista ja mahtipontisuuteen on luikerrellut aimo annos tyylikkyyttä mukaan.

Machine Menin kappaleet latovat pöytään koukkuja, jotka eivät tartu hihaan heti ensikuulemalta. Pikemminkin on niin, että biisivalikoima palvelee hyvää kokonaisuutta ja toisarvoiseksi jää yksittäisten sävellysten hittipotentiaali. Kuitenkin Octoberin tai Doors Of Resurrectionin Queensryche-tyyppisen mahtailun edessä nöyrtyy väkisinkin. Machine Men kun suorastaan pursuilee huikean upeita melodioita, joiden voimallisuus on lähes tuuperruttavaa.

Elegies on erinomainen levy kaikilla arvoilla mitattuna, mutta silti yhtyeellä taitaa olla jotakin hampaankolossaan matkalla kohti vielä suurempaa ja kauniimpaa.