MARIA LUND: Tahdon!

MARIA LUND
Tahdon!
Universal Music

Maria Lund jatkaa onnistuneen Ajan Sävel -debyyttinsä (2008) viitoittamalla klassisen viihdemusiikin tiellä. Tällä kertaa kyse ei ole cover-levystä. Suurin osa sävellyksistä on hovituottajan YUP-basisti Valtteri Tynkkysen käsialaa.

Paketti on häpeilemättömän retro kansia, tekstejä ja luomusoundeja myöten. Vaikka silmäkulmassa on mukavasti pilkettä, levy on täysin ironiaton. Maria on vilpitön, ja siksi kiinnostava. Näin jopa 90-luvun poikabändiaallon vanavedessä kahlanneen XL 5:n Kaunis peto -tulkinnassa.

Yleistunnelmaa hallitsevan tyttömäisen sulokkuuden lisäksi Lundista löytyy myös vakavampi puoli. Juice Leskisen Syys-tulkinnassa on ajattoman klassikon tenho ja tunnelma, jota uskaltaa verrata Nancy Sinatraan. Jos ajatellaan iskelmäprinsessoja, Mattiloita sun muita, Lund visertää omalla oksallaan. Hänessä on karismaa, sopivasti vanhan Hollywoodin glamouria.

Harmi, että osassa Heikki Salon teksteistä on rutiinikynäilyn maku. Jos pidät vanhan koulukunnan huolella sovitetusta iskelmästä, pidät tästä.