MARIA LUND: Ajan sävel

MARIA LUND
Ajan sävel
Universal

Laulaja-näyttelijä Maria Lundin 60-lukuisen retroisesti ja menneiden aikojen glamouria tavoitellen puettu Ajan sävel on radikaalisti tuunattu valikoima tämän ajan säveliä. Levyn ilme on erityisesti hyväntuulinen ja kepeä.

YUPin Valtteri Tynkkysen kapellimestaroima Ajan sävel on vanhanmallisine svengeineen ja 50-luvun jazziskelmiin saakka ulottuvine sävyineen kuin paluuta Iskelmäprinssi-elokuvan aurinkoiseen viattomuuteen. Kahdella Tynkkysen ja Lundin originaalilla maustettu albumi tarjoaa yllätyksen toisensa perään. Neljä Ruusua -yhtyeen Itkupilli hakee rytminsä suoraan viidakosta Mamban Valokuvia-kappaleen muuttuessa filmilliseksi viihdemusiikiksi. Timo Rautiaisen Surupuku ja lennokkaana rock’n’rollina keikkuva J. Karjalaisen Sekaisin ovat levyn hauskimpia irtiottoja. Kolmannen Naisen Elämän tarkoitusta Maria Lund pohtii sitä vastoin lähes pysähtyneenä pianoballadina.

Ajan sävelen kappalevalinnat, sovitukset ja kauniisti laulavan Maria Lundin tulkinnat takaavat sen, että albumia on mahdotonta ja ennen kaikkea turhaa ottaa liian vakavasti.