MAROON 5: It Won´t Be Soon Before Long

MAROON 5
It Won´t Be Soon Before Long
A&M

Maroon 5 saavutti edellisellä levyllään Songs About Jane (2003) Amerikassa lähes kaiken mahdollisen myymällä moninkertaista platinaa ja ansaitsemalla Grammyjen lisäksi lukuisia muitakin arvostettuja palkintoja. This Love -hitti teki historiaa olemalla sekä pop- että rockradiokanavien soitetuin kappale sinä vuonna. Loputtomien kiertueiden jälkeen on yhtye viimein ehtinyt äänittää toisen levynsä.

It Won't Be Soon Before Long ei sinänsä yllätä kuulijaa, vaikka yhtye esittääkin sillä muutamia tuoreita sävyjä iskevyyden ja kasvaneen tanssittavuuden muodossa. Funk-vivahteisuus ryydittää edelleen tarttuvaan muottiin tehtyjä rypistyksiä, jotka Adam Levine pyrkii soul-henkisillä tulkinnoillaan syventämään. Suomalaisena musiikista etsii usein tummia sävyjä, mutta Maroon 5:n esittämä väripaletti pitää sisällään vain kirkkaita värejä – tai tässä tapauksessa kikertävänkukertavan iloisia värejä. Yhtye pyrkiikin olemaan notkea, leikittelevä ja vakavan tyylikäs samaan aikaan. Takkuista on.

Maroon 5 hyödyntää kultasuoneen iskemisen jälkeen edelleen samaa apajaa, ja paremmaksi pistetäänkin jokaisella muulla osa-alueella paitsi sävelmissä. Niiden osalta levy ei oikeastaan liikuta mihinkään suuntaan. Ilman letkeyttä se olisikin vain yksi uusi ylimainostettu yhdysvaltalainen poprock-levy.