Vuosituhannen alun hittibändi uskottavutta kasvattamassa – Maroon 5:n uutuus vaatii kuuntelua

Maroon 5
Red Pill Blues
Universal

Maroon 5 ottaa uutuusalbumillaan tyylillisesti askeleen kohti juuriaan. Red Pill Blues tanssittaa enemmän funkkaavasti ja loungemaisesti, ja yksiulotteisimmat popbiisit taitavat olla toistaiseksi taaksejääneitä. Yhtye breikkasi lievästi AOR-henkisellä, urbaanilla rocksoundillaan, ja on mukavaa, että nyt katsellaan turvallisesti taaksepäin. Toki tuotanto on päivitetty 2010-luvulle – se on säksättävää, elektronista ja minimalistista, hyvin trendikästä. Pääosassa ovat laulumelodiat ja solisti Adam Levinen tunnistettava honotus. Ilmeisimpiä sovitusratkaisuja vältetään ja tunnelma on paikoin jopa hissimusiikkimainen.

Maroon 5:n parhaimmat biisit, esimerkiksi esikoislevy Songs For Janen (2002) hitit This Love ja Harder To Breathe ovat 2000-luvun popkaanonissa, mutta nyt ei ylletä vastaaviin yleisösuosikkeihin. Bet My Heart kylläkin groovaa ja tartuttaa, ja pääsee lähimmäksi bändin klassikkobiisejä.

Red Pill Blues saattaa jäädä yhtyeensä diskografiassa hitaasti aukeavaksi ja kuuntelua vaativaksi kokonaisuudeksi, mikä lienee paras uraratkaisu Maroon 5:lle juuri nyt. Uskottavuutta se ainakin kasvattaa.