Mediailmiöstä artistiksi – Gossipista tuttu Beth Ditto leipoi soolodebyyttinsä

Beth Ditto
Fake Sugar
Virgin

Amerikkalaisbändi Gossip tuli suuren yleisön tietoisuuteen kolmannella albumillaan Standing In The Way Of Control (2006) ja teki laulajattarestaan Beth Dittosta myös ulkomusiikillisen mediailmiön. Gossipin 17-vuotinen taival päättyi viime vuonna, mutta Ditto on nyt saanut julki soolodebyyttinsä.

Fake Sugarilla Beth Ditto on entinen räväkkä itsensä mutta samalla myös jotain muuta. Pääosin lauluntekijä-tuottaja Jennifer Decilveon kanssa kirjoittamansa biisit antavat Dittolle tilaa tuoda esiin äänensä moni ilmeisyyden. Pop, soul, disko ja jykevä rock kietoutuvat Gossipin viimeisiä levyjä kiinnostavammaksi kokonaisuudeksi heti avausraita Firen lähes zeppelinisen raskaasta tanssibeatistä lähtien. Savoir Faire tanssittaa popimmin ja Oo La La Goldfrappin levyiltä tuttuun glam rockia varioivaan tyyliin. Go Baby Golla Ditto ja Decilveo antavat oppitunnin dynamiikassa. Love In Real Life ja Lover tilittävät rakkauden iloa ja tuskaa muita raitoja balladisemmin. Etenkään jälkimmäisellä kaikki ei ole hyvin, koska ”lover, you’re playing dirty with me”.

Beth Ditto ei arkaile näyttää artisminsa eri puolia läpitunkevan äänensä taipuessa myös aitoon herkkyyteen. Kaikissa tapauksissa Ditton tulkintojen sisäinen voima uhkaa nostaa kuulijankin jalat irti maasta.