MELANIE C: Reason

MELANIE C
Reason
Virgin

Varhaisissa Spice Girls -kuvissa verkkareihin ja Englannin maajoukkueen pelipaitaan pukeutuneessa Melanie Chisholmissa saattaisi olla ainesta naispuoliseksi Robbie Williamsiksi. Hänen debyyttialbuminsa Northern Star (1999) vetosi reippaudellaan ja suoruudellaan monipuoliseen yleisöön ja keikoilla Meliä säesti ihan oikea rockbändi. "I am an antichrist/I am a sporty spice", hän versioi Sex Pistolsia nokkelasti ja ironisesti.

Tuottajien ja hittinikkarien ykkösketjun kanssa työstetty Reason on epäilemättä tarkoitettu lopulliseksi irtiotoksi Spice Girls -mielikuvista, aikuisemmaksi ja tyylikkäämmäksi albumiksi kuin edeltäjänsä. Muutos on selvä, mutta ei mieluisa. Särmätön, tasapaksu ja hämmentävän tyhjä kokonaisuus ei ainakaan korosta tekijänsä persoonallisuutta. Miksi ihmeessä omilla erityispiirteillään yleisönsä valloittanut artisti on täytynyt pakottaa samaan muottiin, josta puristettua harmaata musiikkimassaa on tarjolla jo aivan tarpeeksi?

Victoria Beckham on parhaimmillaan jalkapalloilijan vaimona ja muut entiset Spice Girlsit luultavasti vielä lahjattomampia. Melanie C on heistä ainoa, joka osaa lauluaa ja jonka voisi kuvitella levyttävän kuunneltavan albumin. Toivottavasti hän ensi kerralla valitsee yhteistyökumppaninsa hieman rohkeammin. Vaikka eiköhän Melanien ole tyytyminen levy-yhtiön päätöksiin myös musiikkinsa suhteen. Ilkeiden huhujen mukaan EMI ei nimittäin suostunut julkaisemaan tätä levyä ennen kuin melkoisesti pyöristynyt Mel oli laihduttanut itsensä takaisin sporttimittoihin.