MESSENGER: Illusory Blues

MESSENGER
Illusory Blues
Svart

Lontoolainen Messenger-yhtye sai taannoin maistuvaa nostetta Prog-lehden artikkelissa, jonka huomasivat myös Svart Recordsin puurtajat. Levytyssopimus tehtiin nopealla aikataululla.

Bändin esikoispitkäsoitto Illusory Blues on antoisa sekoitus vanhan koulun psykedeliailmaisua, folk-nostalgiaa ja progressiivista virtailua. Messengerin aivoituksista on helppo havaita yhtymäkohtia esimerkiksi Pink Floydin, Porcupine Treen sekä Wishbone Ashin tuotantoon, mutta yhtä lailla kokoonpanon oma persoonallisen kuulas sointi puskee pintaan.

Muusikkojen historiasta löytyy projekteja muun muassa punkin parista, mikä kuuluu levyllä vain asennepuolen ennakkoluulottomuutena. Illusory Blues korostaa kosmista yhteenkuuluvuutta sekä eteeristä mystiikkaa, joka istuu niin meditaatioon kuin aktiivikuunteluun. Lauluharmonioista ja kitaraosuuksista vastanneet Khaled Lowe sekä Barnaby Maddick kykenevät pienin elein luomaan varsin vaikuttavia ääniuniversumeja.

Albumin pääteokseksi ilmoittautuu liki yhdeksänminuuttinen esitys Midnight. Eksentrinen valojen ja varjojen leikki osoittaa, että Messengerin teoksissa on lopulta lyhyt matka romanttisuudesta raastavuuteen.