METAL CHURCH: The Weight Of The World

METAL CHURCH
The Weight Of The World
SPV

Metal Churchin ura näytti olevan 90-luvun puolivälissä kokonaan ohi. Bändi tuntuu edelleen toimivan jonkinlaisessa on-off -tilassa, kun yhtyeen toinen alkuperäisjäsen Kurdt Vanderhoof ehti reilu vuosi sitten julkaista jatkoa soololevyilleen. Vanderhoof ja rumpali Kirk Arrington ovat vaihtaneet koko muun miehistön, eikä muutos ole ollut pahitteeksi, vaikka mukana sai mennä myös bändin alkuperäinen laulaja David Wayne.

Viiden vuoden takainen Masterpeace oli kohtuullinen, joskaan ei koviin ylistyslauluihin kirvoittanut näyttö bändiltä, joka takavuosina oli sarjansa varteenotettavimpia tulokkaita. Jälkeenpäin tarkasteltuna bändi näytti edellisellä levyllään etsivän uudelleen itseään ja nyt tutkiskelu sekä miehistönvaihdokset kantavat hedelmää. Niin kornilta kuin se kuulostaakin, Metal Church on palannut juurilleen. Kasari olkoon kasaria, koska sen Metal Church kuitenkin osaa parhaiten.

Biiseissä on tuttua riffitehtailua, ja se kuulostaa simppelisti hyvältä. Metal Church ei konstaile, vaikka se kerää myös tyylipisteitä. Mestariteoksesta ei vieläkään voi puhua, mutta ainakin suunta on taas oikea. Toivottavasti vain nykyinen kokoonpano säilyy, sillä se tuntuu olevan tällä hetkellä bändin elinehto.