METAL CHURCH: Masterpiece

METAL CHURCH
Masterpiece
Steamhammer

Metal Hammer oli joskus aikoinaan hyvässä nosteessa thrash-metallin kärkinimien joukkoon, mutta vuosien mittaan työ ei vain kantanut riittävän hyvää hedelmää. Niinpä yhtye pisti pillit pussiin, mutta kuten monet muut, Metal Church tahtoo katsoa vielä toisen kierroksen.
Masterpiece on bändiltä hyvä lähtölaukaus. Metal Church oli parhaimmillaan lujasti rockaava tiukka bändi, jolla oli hyvän biisin tekemisen taito hanskassa. Jos yhtye jossain välissä pääsikin taitonsa kadottamaan, langan päätä se ei sentään ole hukannut. Tuoreen kiekon biisit eivät yllä klassisten Metal Church -raitojen tasolle, mutta niissä on paljon ajatusta.
Metal Church ei ole vuosien mittaan vaivautunut uusiutumaan, ja miten se olisi voinutkaan. 80-luvun thrash on miehillä luissa ja ytimissä. Hyvä niin, vaikka nuorempi metalliyleisö saattaa katsoa karsaasti välivuodet perheidensä ja lemmikkiensä parissa viihtyneiden "veteraanien" aikaansaannoksia. Masterpiecessä on kuitenkin aimo annos eräänlaista elävää historiaa, josta turha nostalgia on kaukana.