Levyarvio: Pahalta haisevaa kierrätystä – Metal Churchilla on enää historiallista merkitystä

Metal Church
Damned If You Do
Nuclear Blast

Yhtenä Amerikan länsirannikon thrash-skenen varhaisimmista bändeistä Metal Churchilla on historiallista merkitystä, mutta siihen on syynsä miksi bändi ei koskaan noussut esimerkiksi Metallican tai Megadethin tasolle. Bändi julkaisi pari napakkaa ja hyvin soitettua metallilevyä 80-luvulla, mutta sillä ei ollut vahvasti erottuvaa omaa identiteettiä eikä varsinaisia hittibiisejä.

Jos ideat olivat alkuunkin vähissä, alkavat ne 30 vuoden kierrätyksen jälkeen haista jo aika pahalta. Vuosien varrella matkasta ovat karisseet niin Terry Daten tasoiset tuottajat kuin yhtyeen alkuperäisjäsenetkin Kurdt Vanderhoofia lukuunottamatta.

Metal Churchin diskografiaan mahtuu kunnianhimoisempiakin julkaisuja, mutta Damned If You Don perusteella yhtye ei enää viitsi yrittää vaan tyytyy osaansa 80-luvun jäänteenä. Levyn modernit soundit ovat oikeastaan ainoa asia joka ankkuroi sen nykyhetkeen. Sävellyksellisesti Damned If You Do on kuin ensimmäisten levyjen ylijäämäbiiseistä koostettu. Mike Howen kasarikiekuminen kuulostaa tätä nykyä sekoitukselta Exodusin Steve ”Zetro” Souzaa ja kännistä Iron Maiden -karaokea. Koirakin vaihtaa huonetta kun Damned If You Don laittaa soimaan.