Metalcoresta popballadeihin – In Ths Moment on unelmatehtaan drama queen

In This Moment
Ritual
Atlantic

Losangeleslainen In This Moment on kiinnostava ja genrejä väistelevä bändi: periaatteessa se matkailee jossakin industrialin ja modernin metallin välillä, mutta onpa yhtye esittänyt metalcoreakin sekä läpikaupallisia, ladygagamaisia balladeja – katsasta esimerkiksi upea The Fighter levyltä Black Widow (2014). Solisti Maria Brink on arvaamattomuudessaan ja rosoisuudessaan täydellinen keulakuva yhtyeen alternative-ilmaisulle – ja uskomattoman kova laulaja, jonka ilmaisu yltyy äärimusikaalisesta viihdetulkinnasta suoraan kirkunaan.

Yhtyeen kuudes albumi Ritual jatkaa In This Momentin tutulla boogiepoljennolla, joka on yhtä aikaa rajua ja helposti lähestyttävää. Hovituottajansa Kevin Churkon hoteissa on syntynyt ilmavasti soivia, hittihakuisia ja toisinaan lyijynraskaita industrialsiivuja, jotka eivät yllä bändin ässimpien biisien joukkoon mutta pitänevät In This Momentin laivan luotettavasti edelleen seilaamassa, kiertueilta ja palkintogaaloista toiseen.

Yhtyeen teatraalinen karismakaan ei voisi tulla muualta kuin unelmatehtaalta. In This Momentin elokuvallisuudessa onkin jotakin sanomattoman kiehtovaa. Harmillista, että biisimateriaali ei yllä tällä kertaa ulospanon tasolle.