MORIAN: Sentinels Of The Sun

MORIAN
Sentinels Of The Sun
Dynamic Arts

Singlenä julkaistu Away From The Sun lupaili Suomen virttyneelle rakkausrock-skenelle jotain ainutlaatuista. Tarttuva ja tyylipuhtaasti toteutettu neliminuuttinen sisälsi kaikesta kliseisestä synkistelystään huolimatta musiikillisen ajatuksen, jollaista kaikki genren kappaleet eivät suinkaan tarjoa. Myös yhtyeen laulaja Janne Siekkinen onnistui kuulostamaan peräkylän kultakurkkua eläväisemmältä.

Siihen se sitten loppuikin. Siinä harvinaisessa tapauksessa, että kyyninen rock-toimittaja kiinnostuu ylipäätään mistään, pitää tietysti sattua, että singlevalinta onkin levyn paras biisi. Aivan niinkuin se yleensä ei ole.

Hiili Hiilesmaan tuottama Sentinels Of The Sun on täynnä hienoja yksityiskohtia, mutta kokonaisuudet on muodostettu väkivalloin: Recoil-kappaleen bassofilli jää mieleen, itse kappale ei. Ei Morian varsinaisesti vikaan ole kulkenut, mutta se draaman taju, jota tämänkaltainen musiikki kuuluttaa, siltä toistaiseksi puuttuu. Lopullinen vaikutelma riippuu pitkälti siitä, tarkasteleeko teosta esikoislevytyksenä vai käyttääkö vertailukohtana yhtyeen itsensä asettamaa rimaa.