MORNING PARADE: Morning Parade

MORNING PARADE
Morning Parade
EMI

Essexiläinen Morning Parade on yksi alkuvuoden iloisista yllättäjistä. Vuonna 2007 perustetun yhtyeen debyyttialbumi on hieno ja monipuolinen brittipophelmi.

Morning Parade tekee kaihoisaa, tunteisiin vetoavaa musiikkia, joka on tanssittavaa ja rytmisesti mielenkiintoista. Kappaleiden selkärankana toimivat vahvat ja mieleenpainuvat melodiat. Yhtyeen musiikista loistaa poissaolollaan se laahaavuus, joka vaivaa usein melodramaattista biisimateriaalia.

Albumin äänimaailma on moderni. Yhtyeen kitararockia on kuorrutettu erilaisilla loopeilla ja hälyäänillä. Koskettimille on annettu reilusti tilaa luoda tunnelmia ja värittää musiikkia.

Yhtyeen nokkamies Steve Sparrow on hyvä rocklaulaja. Hänen äänessään on sopivassa suhteessa säröä ja herkkyyttä. Hän kuulostaa hieman My Chemical Romancen Gerard Waylta. Sparrow’n ääni on tosin vahvempi eikä hän sorru teatraalisuuden puolelle meneviin maneereihin.

Morning Parade maalaa ensilevyllään laajalla paletilla. Mukaan mahtuu sekä Running Down The Aislen kaltaisia herkkiä pianoballadeja että New Orderin mieleen tuovan bassovetoisen Close To Your Heartin tyylisiä menopaloja. Varsinaista tajunnanräjäyttäjää levyltä ei löydy. Morning Paradelle uskaltaa silti povata valoisaa tulevaisuutta.