MORRISSEY: Who Put The ”M” In Manchester? dvd

MORRISSEY
Who Put The "M" In Manchester? dvd
Sanctuary

Viime vuoden toukokuussa Manchesterin suurin poika Steven Patrick Morrissey täytti 45 vuotta ja esiintyi kotikaupungissaan ensimmäistä kertaa yli yhteentoista vuoteen. Se oli paras syntymäpäiväjuhla, missä olen koskaan ollut.

Videoaikana julkaistu Morrisseyn keikkamateriaali on pääosin harrastajamaisesti kuvattua suttua. Tämä taltiointi sen sijaan näyttää komealta ja kuulostaa erinomaiselta. Ikääntyvien rockarien muodostama yhtye on viimeisen päälle öljytty ja soittaa klassiset The Smiths -palat lähes yhtä luonnikkaasti kuin keikkaviikolla ilmestyneen You Are The Quarry -levyn kappaleet. Rohkeasti laulava Morrissey todistaa kasvaneensa suureksi tulkitsijaksi ja lentääpä oman elämänsä Frank Sinatran vantteroitunutta vartaloa verhoava paitakin yleisön revittäväksi pariin otteeseen.

Ennen viimeiseksi numeroksi säästettyä There Is A Light That Never Goes Outia (siis maailman parasta pop-laulua) yleisön vastaanotosta vaikuttunut Morrissey pyytää: "Mitä tahansa tapahtuu, älkää unohtako minua." Sen kaikki paikalla olleet olisivat pystyneet lupaamaan ilman ylösnousemustakin.