MORRISSEY: World Peace Is None Of Your Business

MORRISSEY
World Peace Is None Of Your Business
Harvest

Morrissey hämmensi soppaa kunnolla jo ennen kuin tuore levy päästettiin markkinoille. YouTubeen pukattiin neljä lyhyttä Natalie Johnsin ohjaamaa performanssia, jotka paljastavat vain laulujen sanoitukset taiteilijan lausumina. Hämmentävimmässä promootiofilmissä Morrissey kohtaa povipommi Pamela Andersonin Capitol-levy-yhtiön rakennuksen katolla.

Ranskassa La Fabriquen studiolla äänitetty World Peace Is None Of Your Business kuulostaa karvan verran tasapainoisemmalta teokselta kuin edeltäjänsä Years Of Refusal (2009). Tälläkin kertaa mukaan on eksynyt Morrissey-klassikoita; kitaristi ja puhaltaja Boz Boorerin kanssa rustatut taipuisa Istanbul sekä piikikkäästi piruileva kiekon nimikappale ovat mestarillisia pop-tyylittelyjä.

Morrisseyn kiertuebändi soittaa levyllä ihailtavan ilmavasti, mikä ei liene yllätys ryhmän konserttitarjonnan katsastaneille. Jesse Tobiasin ja Boorerin leijuvat kitaravirtailut sulauttavat sävellyksiin huokoisia elementtejä.

Lyyrikkona Morrissey vaikuttaa olevan oma sarkastinen itsensä. Oman osansa saavat niin lihansyöjät, sotahullut kuin muutkin artistin näkökulmasta katsottuna typerehtivät yksilöt.