MSG: The Unforgiven

MSG
The Unforgiven
Steamhammer

Michael Schenker Group palaa vaisuissa merkeissä. The Unforgiven on kurkotus vanhojen, Gary Bardenin aikaisten MSG-kiekkojen suuntaan ja UFOkin kuuluu vahvemmin kuin esimerkiksi McAuley-Schenker -akselin hittihakuisemmat biisit vuosikymmenen vaihteessa. Eikä tyylissä mitään vikaa ole. Itse asiassa vuoden 1981 MSG-albumin tyylinen ja tasoinen materiaali olisikin tervetullutta.

The Unforgivenillä tingitään tasosta raskaamman kanssa. Biisit ovat sikäli kehnoja, että kun ennen lähes kaikista esityksistä löytyi vähintään joko hieno melodiaratkaisu tai oivaltavaa kitarointia, yleensä molemmat, niin nyt nuo tunnusmerkit ovat kateissa. Kelly Keelingin vokaalit jäävät tasapaksuiksi eikä mies saa lämpöä ääneensä kuin slovareissa. Jostain kajahtaa aina silloin tällöin puhdas Schenker-harmonia, mutta biisit niiden ympärillä tuhoavat hyvän tarkoituksen.

Usko alkaa loppua, kun en innostunut Schenker-vetoisesta UFOn comebackistäkään. Tyly totuus on, että The Unforgiveniä tuskin tulee kuunneltua enää koskaan. Vanhat ovat niin paljon parempia.