Paljon muutakin kuin se jäbä joka kävelee ihmisiä päin kadulla – The Verven varhaistuotantoa asiallisella boksijulkaisulla

The Verve
A Storm In Heaven
Virgin

Nyt eletään niitä vuosia, kun brittipop-mammuttien levyt täyttävät 20 vuotta ja uusintajulkaisuja kaikkine kotidemoineen tupsahtelee ostettavaksi tämän tästä. The Verve tosin unohti debyyttilevynsä A Storm In Heavenin 20-vuotispäivän ja uusintajulkaisu tulee nyt kolme vuotta myöhässä.

Väliäkös tuolla. Siinä missä Urban Hymns -levyllä (1997) Richard Ashcroft laulaa The Drugs Don’t Work, niin debyyttilevyllä huumeet yhä toimivat. Yhtyeen huuruisin levy on laajennettu nyt kolmen cd:n ja yhden dvd:n mittaiseksi. Mukana on luonnollisesti kaikki aikakauden b-puolet sekä liveäänityksiä niin Glastonburysta kuin radiosessioistakin.

Liveäänityksiä on olemassa tältä aikakaudelta varmasti kosolti muitakin, mutta mukaan on valittu onneksi laadultaan parhaat. Livelevyissä on usein ongelmana heikko äänenlaatu, mutta mukana olevat kappaleet on äänitetty erinomaisesti. Remasterointi on muutoinkin varsin kirkkaan ja miellyttävän kuuloinen.

Tämänkaltaiset uudelleenjulkaisut ovat yleensä hyvin väsyneitä, mutta päivitetty versio A Storm In Heavenista perustelee paikkansa. Se on myös muistutus, että Vervellä on paljon muutakin ja parempaa, kuin “se yksi viulubiisi, missä on se musavideo, kun se jäbä kävelee ihmisiä päin kadulla.”