MY SHAMEFUL: Descend

MY SHAMEFUL
Descend
Firebox

Monikansallinen, mutta suomalaisjohdon alla toimiva My Shameful alkoi aikoinaan yhden miehen projektina. Ensimmäiset levytykset olivat vielä harjoituksia matkalla kohti synkeyden todellisia syövereitä. My Shameful piirtää uudella levyllään mielikuvia maailman pahuudesta ja pimeydestä, kun lohdulle ei ole valmistettu minkäänlaista sijaa.

My Shamefulin konsepti on mielenkiintoinen. Hyvin tummasävyinen soundimatto matelee hiljalleen, murisee ja urahtelee tavalla, joka saa aikaan väristyksiä. Bändin hautajaisdoom koskettaa ukkospilviä ja tavoittelee kuun varjopuolta, mutta yhtye jää sittenkin seisomaan vain kädet ojossa.

Toki Descendillä on paljon hyvääkin. Levy turruttaa pehmeästi kohti unenomaista tilaa ja keinuttaa levollisesti, mutta se saisi raapia voimallisemmin.
Se saisi piikitellä ja herätelläkin. Descend toimii kuin reilu annos rauhoittavia, eli jättää vellovaan välitilaan, jossa tunteiden huiput on leikattu pois. Olo on jopa kiusaantunut, vihainenkin, kun purkaus jäikin tulematta ja katharsis kokematta.

My Shamefulin aaltoliike on perin loivaa ja leppeätä. Descendiltä voi kuitenkin aistia, että jossakin on vielä pimeämpiä voimia, jotka vain odottavat vapautumistaan. Nyt kaipaamaan jää selkeätä korvatillikkaa.