NEW DAWN FOUNDATION: Moment Of Clarity

NEW DAWN FOUNDATION
Moment Of Clarity
Uho

Kouvolalaista New Dawn Foundationia voisi kutsua To/Die/Forin pikkuveljeksi tai -serkuksi, sillä ainakin jossakin vaiheessa samoja naamareita on vaikuttanut kummassakin orkesterissa. Myös New Dawn Foundationin tyylilajiksi on valikoitunut tummanpuhuva goottimetalli. Sattumaako?

Viitisen vuotta sitten perustettu viisikko on ehtinyt hioa ilmaisuaan ja Moment Of Clarity -debyytillä soittaakin ammattitaitoinen ryhmä, jolla on dynamiikan tajua ja näkemystä yksityiskohtien päälle. Myös levyn tuotanto on ensiluokkainen. Valitettavasti laulaja Toni Valha ei yllä muun ryhmän tasolle. Valhan fraseeraukset tuovat lähinnä mieleen humalaisen – tai humalaista näyttelevän – hoilotukset, minkä seurauksena kuuntelukokemus muodostuu sietämättömäksi. Kertosäkeet on varustettu kuorostemmoilla, jotta solistin vajavaisuudet peittyisivät. Yksittäisiä huippuja on mahdoton poimia kappaleista, kun päällimmäisenä vellovat Valhan rasittavat maneerit. Joidenkin ei vain pitäisi ryhtyä laulajiksi.

Rakkausmetalli on kovassa huudossa Suomessa HIMin ja The 69 Eyesin menestyksen myötä, minkä seurauksena yhä useampi haluaa kalifiksi kalifin paikalle. New Dawn Foundationin resepti on yksinkertainen: vedetään ykköset niskaan, perseet olalle ja katsotaan lohkeaako. Tällä kertaa ei flaksi käy.