NICOLE WILLIS: Be It

NICOLE WILLIS
Be It
Sähkö

Lontoossa varttuneen soul/jazzlaulaja Nicole Willisin debyytti Soul Makeover ilmestyi 2000. Tyylikäs albumi herätti Suomessa poikkeavaa huomiota, sillä Willis tunnetaan myös rva Jimi Tenorina. Totuuden nimissä on silti sanottava, että sekä Soul Makeover että uusi Be It seisovat tulevasti omilla jaloillaan myös ilman mitään "miniätasoitusta". Vaikka Tenorin perheen nyt Suomeen muutettua olisikin kiusaus julistaa Willis ties miksi "Lahden Erykah Baduksi".

Yksitoista raitaa ja yhden remixin sisältävä Be It lähtee liikkeelle retrommissa ja sovituksellisesti rikkaammissa merkeissä kuin edeltäjänsä. Suomalais-englantilaisessa soittajaryhmässä on mukana sekä Tenorin kanssa pitkään työskennellyttä ryhmää (Ilkka Mattila ja Chris Dawkins) että maamme nujazz-kermaa (Jukka Eskola ja Aki Haarala). Merkittävässä roolissa kuullaan myös Veikka Erkolaa, ja koko paketin ovat tuottaneet Tenor ja Maurice Fulton.

Elastisen basson viemä Just the Way, upea avaaja Say It sekä fantastinen kitarankidutusinstrumentaali Downtime rajaavat sen kolmion, jonka sisällä albumi operoi. Jos Quintessence tai Teddy Rok Seven ovat tehneet vaikutuksen, kannattaa myös Nicole Willisiin ottaa tuntumaa.