Nykyhetken frankzappa paahtaa vailla itsekritiikkiä – Crystal Fairyssa The Mars Voltan nokkamies liittoutuu Melvins-heebojen kanssa

Crystal Fairy
Crystal Fairy
Ipecac

The Mars Volta oli yksi 00-luvun parhaita bändejä. Yhtyeen hajoamisen pääsyy oli kitaristi Omar Rodriguez-Lopezin tyytymättömyys laulaja Cedric Bixler-Zavalan hitaaseen työtahtiin. Kitaristi itse julkaisi jo The Mars Voltan aikoihin frankzappamaisen itsekritiikittömästi toinen toistaan keskeneräisempiä soololevyjä (tähän mennessä yhteensä 48 levyä).

Ilman Bixler-Zavalan laatukontrollia Rodriguez-Lopezin tuotanto ei ole ollut hyvää, eikä se ole sitä tälläkään kertaa. Päällisin puolin Crystal Fairy ei vaikuta keskeneräiseltä, mutta sävellysten ja konseptin puolesta se ei ole tarkkaan harkittu levy. Rodriguez-Lopezin lisäksi Crystal Fairyssa vaikuttavat jo hänen Bosnian Rainbows -projektiaan varjostanut huono laulaja Teri Gender Bender sekä Melvinsin Buzz Osborne ja Dale Crover.

Musiikillisesti Rodriguez-Lopezin uniikki tyyli hautautuu Melvins-jyrän alle eikä Gender Benderin lauluääni sovi kokonaisuuteen. Osbornen ja Croverin soittoa on aina mukava kuunnella, mutta Jello Biafran ja Melvinsin levyt tarjoavat siihen paremman mahdollisuuden. Omar Rodriguez-Lopez on yksi aikamme parhaista soittajista ja säveltäjistä, mutta tämän levyn perusteella sitä ei huomaisi.