Päätäkivistävä katastrofi – The Smiths -klassikosta julki astetta kälyisempi uudelleenjulkaisu

The Smiths
The Queen Is Dead
Warner

”Double-pack with a photograph / Extra track and a tacky badge…” Eipä The Smithsin ajattoman klassikkolevyn deluxe-painos paljon arvokkaammalla sisällöllä juhli. Kolmen cd:n ja yhden dvd:n boksi on kusisesti toteutettu röyhkeä rahastus.

Vuonna 1986 ilmestynyt albumi kuullaan uudelleenmasteroituna sekä levyllä että dvd:llä. Ainoa audiovisuaalinen anti on kolme musiikkivideota. Yhden kiekon täyttää Bostonissa soitetusta keikasta pätkitty versio, joka on ihan hyvä bootleg-tallenne.

Studioharvinaisuuksista koostuva levy kiinnostelee jonkin verran, vaikka sillekin on täytynyt ympätä singlejen b-puolia. Demoista löytyy Never Had No One Ever -biisin trumpettiversio, muttei Frankly, Mr. Shanklyn vastaavaa ja soittajan nimikin on edelleen hukassa.

Paketin artwork on päätäkivistävä katastrofi, joka oltaisiin osittain vältetty koevedoksilla ja parilla napinpainalluksella Photoshopissa. Lisäksi The Hated Salford Ensemblet ja Ann Coatesit on heivattu krediiteistä helvettiin ja mikä pahinta, niin myös Salford Lads Club -valokuva! Vittu mitä paskaa.