THE SMITHS: Singles Box

THE SMITHS
Singles Box
Rhino

The Smiths oli loistava singleyhtye, ellei peräti kaikkien aikojen paras, ilman suuria hittejäkin. Ryhmä julkaisi hämmästyttävällä tahdilla upeita 7- ja 12-tuumaisia kokonaisuuksia, joissa kääntöpuolen materiaali oli lähes aina yhtä käänteentekevää kuin säkenöivät nimiraidatkin. Kaikki tämä tarjoiltiin pakattuna kansiin, jotka nekin aiheuttavat väristyksiä vielä neljännesvuosisadan jälkeen. Singles Boxin tarkoitus on kasata näköispainokset yhtyeen kymmenestä ensimmäisestä (Hand In Glovea lukuun ottamatta 12-tuumaisesta) singlestä, höystettynä kahdella ekstrasinglellä.

Tällaista pakettia valmistellessa luulisi intohimon riittävän siihen, että yksityiskohdat olisivat viimeistä pilkkua myöten kohdallaan, mutta ei. Pahiten on menty metsään The Boy With The Thorn In His Side -singlen kohdalla. Nimikappaleesta ei kuulla alkuperäistä miksausta, vaan The Queen Is Dead -albumilta löytyvä versio. Eikä siinä vielä mitään. Hienoimpiin hetkiin The Smithsin tuotannossa kuuluu kyseisen singlen 12-tuumaisen b-puolelta löytyvät Rubber Ring ja Asleep, ja se miten ne oli miksattu yhteen ilman taukoa. Kohdassa, missä kuolleiden ääniä tulkkaavan naisen puheen alta alkaa hiipiä sisään tuulen suhinaa, on nyt vain ammottava aukko tyhjyyttä.

12-tuumaisen Shakespeare’s Sister -singlen (ja Saksassa julkaistun Barbarism Begins At Homen) b-puolelta löytyvä Stretch Out And Wait ei myöskään ole se alkuperäinen, vaan myöhemmin The World Won’t Listen -kokoelmalla julkaistu versio. Kun tarkoitus on ollut julkaista paketti yhtyeen singletuotannosta, vesittyy idea pahasti, kun kaikki raidat eivät ole originaaleja versioita. Ilmankos Mor-rissey pesi kätensä tästäkin julkaisusta.