PAIN CONFESSOR: Incarcerated

PAIN CONFESSOR
Incarcerated
Spinefarm

Hämeenlinnan ylpeys Pain Confessor ilmoitti keväällä, että uudistuneella kokoonpanolla on ”tukka pois ja linnaan” -fiilis, mutta ei bändi ihan kokonaan ole tainnut sille linjalle lähteä.

Kahdella ensimmäisellä levyllä Pain Confessorille löytyi vielä helposti hengenheimolaisia. Purgatory Of The Second Sunilla (2007) bändi seisoi tukevammin omilla jaloillaan ja viimeistään nyt se on täysin omillaan. Pain Confessorin deathin ja thrashin ristisiitos luo aluksi hätääntyneen tunnelman. Bändi tempoo etukumarassa, pysähtyy välillä paniikinomaisesti katselemaan ympärillee ja ryntää yhtäkkiä villiin blast beatiin matkalla… minne? Pakoon omia pelkojaan?

Incarcerated on kylvetetty harvinaisen tummissa vesissä. Albumi on kuin kauhuelokuva, jossa ei koskaan paista aurinko. Kokonaisuuden kannalta koskettimien rooli rytmisten riffien vasta­painona on kenties entistä keskeisempi paitsi kappaleiden osia sitovana elementtinä myös tunnelmien boostaajana.

Incarcerated on oikeastaan otsikkonsa vastakohtainen levy, sillä Pain Confessor on nyt päässyt pisteeseen, jossa se voi tehdä mitä tahansa.