PALEFACE & MATRE: Food For The Gods

Arvio julkaistu Soundissa 2/2013.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

PALEFACE & MATRE
Food For The Gods
Exogenic

Paleface täräyttää tällä kertaa yhdessä losangelilaisen MC Matren kanssa. Hieman hämärän peittoon jää, kuinka tämä yhteistyö on saanut alkunsa, mutta väliäkö hällä, sillä levy on loistava!

Paleface palaa levyllä räppäämään englanniksi, mikä sopii hänelle erinomaisesti. Kokonaisuudessaan albumi on filologin märkä uni: riimit ovat kosmisia, kieli vaihtuu lennosta. Eritoten mainittakoon oivallinen Universaalia energiaa -biisi, jossa Paleface ja Matre räppäävät back-to-back kumpainenkin äidinkielellään. Sonjayn biitit rullaavat läpi levyn kuin traktori heinäpellossa. Oman leimansa soundiin tuovat tansanialainen laulaja-lauluntekijä Andrew Ashimba sekä aina yhtä mainio Mamba perkussioineen.

Levyn heikoimmaiksi anniksi jäävät nimikko-mc:iden soolobiisit. Sen sijaan feateja tursuava Sacred Order Of The Pen on erinomainen läpileikkaus englanninkielisen suomiräpin nykytilaan – kappaleeseen on kerätty mukaan kaikki englanniksi sylkevät suomalais-mc:t. Mukana on todellisia suomalaisen hiphopin pioneereja (J.A.K. ja dekkien takana itse DJ Spinner!), tämän hetken kovimmat kotimaiset Ekow ja Gracias, ynnä selektio suomiräpin kirkkaimpia tulevaisuuden toivoja.

Lisää luettavaa