PALOMA FAITH: Do You Want The Truth Or Something Beautiful

PALOMA FAITH
Do You Want The Truth Or Something Beautiful
Sony

Paloma Faith on entinen nykytanssija, taikurin assistentti, teatteriohjauksen opiskelija ja burleskiesiintyjä Lontoon Hackneystä, nykyisin nouseva poptähti, jonka musiikissa ja esiintymisessä monitaiteellinen tausta näkyy ja kuuluu. Sävelmät ja  laulajan persoona pursuavat väriä ja räväkkyyttä. Musiikki on toteutettu perinteisin soittimin, taitavasti, huolellisesti ja virtaviivaisesti.

Riemunkirjavuuden takaa paistaa rautainen määrätietoisuus. Neiti Faith ei haahuile sattumanvaraisesti. Hän on iskevän avauskappaleen mukaisesti Stone Cold Sober. Nimikappaletta kuunnellessa syntyy sellainen vaikutelma, ettei laulaja tavoittele objektiivista totuutta, vaan tosiasioiden sellaista versiota, joka murskaa kuuntelevan osapuolen turhat luulot itsestään. Silti sävelmä ja jousisovitus edustavat hyvinkin perinteistä kauneuskäsitystä.

Paloma Faithin musiikki ei olisi tällaista ilman Amy Winehousea. Pisteliäs asenne, fraseeraus ja viittaukset menneeseen jazziin ovat silkkaa Winehousea. Myös kappaleiden muotokieli käy yksiin oletetun esikuvan kanssa. Tuskin tätä levyä olisi edes tehty ilman sielukkaan skandaalikuningattaren vaikutusta. Naiset erottaa toisistaan se, että Amyn levyt kuuluvat soul-hyllyyn, mutta Paloma menee popin puolelle.