PARADISE LOST: Symphony For The Lost

Arvio julkaistu Soundissa 12/2015.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

PARADISE LOST
Sympathy For The Lost
Century Media

Kuten toisaalla tässä lehdessä seisoo, toukokuussa julkaistu The Plague Within pääsi Soundin kriitikoiden valitsemaan albumivuoden top kahteenkymppiin. Milloinhan viimeksi, jos koskaan, Paradise Lost on kyseisellä listalla nähty? Juhlan kunniaksi bändi lohkaisee hivenen uskottavuuttaan live-dvd/tuplalevyn paketilla, jonka olisi voinut jättää aarteeksi arkistoihin.

Plovdiv-nimisen bulgarialaiskaupungin amfiteatterissa taltioidun keikan ensimmäiset kahdeksan biisiä Paradise Lost vetää paikallisen filharmonisen orkesterin ja kuoron kanssa. Tunnelma on toistuvasti antikliimaksisen lässähtänyt, vanhojen Joys Of The Emptinessin ja Gothicin osalta hienohko ja Soul Courageousin kohdalla viihteellisen hauska. Joku Spanish Flea on orkesterille varmasti doom metalia tutumpaa tavaraa populäärimusiikin saralla. Konsertin pidempi loppuosa on ihan toimivaa ja rehellistä livevetoa. Yleisön mukanaolo tosin sekoittaa esitystä välillä ärsyttävästikin.

Ummikoille ja Draconian Timesin (1995) aikoihin kelkasta hypänneille puristeille kuitenkin tiedoksi, että Symphony For The Lostin biisimateriaali on täyttä tykkiä alusta loppuun.

Lisää luettavaa